.


El porter José Antonio Jiménez penja els guants després de 13 temporades a l’Atlètic !

Després de 13 temporades defensant la porteria de l’Atlètic de Valls el porter José Antonio Jiménez Marín ha decidit penjar els guants en plena forma i amb només 33 anys. Fill i germà de porters, Jose era el darrer component de la “vella guàrdia” en actiu i es pot dir que ha estat un dels millors porters de la història de l’Atlètic i que deixa una forta emprempta al club blau.

L’Atlètic de Valls vol acomiadar al Jose com cal i per aquest motiu ha organitzat un partit d’homenatge per aquest dissabte 9 de juny a les 7 de la tarda al Camp Municipal del Vilar. El partit enfrontarà a l’actual plantilla de l’Atlètic amb un combinat d’excompanys de Jiménez (l’actual capità de l’equip).

El Jose va arribar al club blau a mitjans de la temporada 1997-98 de la mà del directiu Miguel Velasco i amb Antonio Aís a la banqueta. Ens els primers anys va haver de lluitar per la titularitat amb Robles però mica en mica es va anar consolidant i ben aviat es va fer l’amo i senyor de la porteria vallenca.

Els seus millors anys sota els pals van coincidir amb el començament del segle XXI. En la temporada 2001-2002, amb una plantilla dirigida per Albert Martínez, l’Atlètic va estar molt aprop de pujar a Primera Regional però es va quedar a un sol punt del campió, l’Oleastrum de Cambrils (aquell any només pujava el primer de cada grup). Un any més tard, i amb Montoya a la banqueta, l’Atlètic va perdre la promoció d’ascens a Primera davant del Bonavista. En totes dues temporades el Jose va ser pràcticament l’únic porter de l’equip, va aconseguir ser el menys golejat de la categoria i va ser una peça clau de l’èxit vallenc.

En les temporades 2003-04 i 2004-05 Jiménez va fer un parèntesis a la seva etapa a l’Atlètic i va jugar un parell d’anys amb el Riudoms. Jose va tornar a Valls la temporada 2005-06 coincidint amb l’estrena de la gespa artificial del Vilar i amb el retorn de Antonio Aís a la banqueta.

Durant l’any 2008, amb Jacint Traguany de President i Isma Sánchez d’entrenador, Jiménez va poder participar dels actes de celebració dels 25 anys d’història del club. Ja en les darreres temporades, Jose a compartit posició amb el Carlos Dorado, amb qui ha format una de les millors parelles de porters de la categoria (abans Segona Regional i ara Tercera Catalana). Curiosament en la temporada passada el Jose va tenir l’oportunitat de compartir vestidor amb el seu germà Francisco (també porter).

Després de 13 anys a l’Atlètic són molts els records que li quedaran al Jose: el penal aturat al Camp de la Pastoreta (Jiménez és un autèntic especialista en aquesta matèria), el pal de La Riera, la celebració de la classificació per la promoció d’ascens, els derbis amb la UE Valls, el 25è Aniversari, dues Festes Decennals i centenars de partits, d’entrenaments, de companys, de rivals, d’àrbitres, d’amics i d’anècdotes acumulades.

Sense cap mena de dubte amb aquest adéu hi guanyen la Mònica i l’Ainhoa perquè tindran al seu marit i pare més hores a casa però hi surt mal parat l’Atlètic perquè perd a un porter molt solvent i que encara tenia corda per estona. Cal dir però, que el Jose continuarà estretament lligat al club blau formant part de la Junta Directiva de l’entitat (tal i com ha vingut fent en els darrers anys).

Jose: molta sort i gràcies per tot !!!  

Leave a Comment