.


Història i subvencions

El Futbol Club Atlètic de Valls es va fundar l’any 1983. Concretament els seus estatuts fundacionals daten del 24 de maig de 1983.

La primera junta directiva la va encapçalar el Sr. Josep Maria Baldrich com a primer president de l’entitat. Altres membres de la primera Junta eren els senyors Mariné, Aís, Pié, Urquia, Sanvidal i Abellà.

El 25 de setembre de 1983 es van presentar al Camp Municipal del Vilar de Valls els primers equips de l’Atlètic. Per arrancar la seva llarga història, l’entitat vallenca va formar un equip juvenil i un equip amateur per fer front a la temporada 1983-84. En aquests partits de presentació el Juvenil es va enfrontar al juvenil del Bràfim i el primer equip va jugar un partit davant de la Penya Montblanc.

El primer partit oficial de l’Atlètic de Valls a la categoria d’aficionats es va jugar al Camp del Creixell el 2 d’octubre de 1983. Els vallencs van debutar amb victòria per zero gols a dos.

En els primers anys l’Atlètic va jugar en la categoria d’aficionats i en la tercera regional fins a poder ascendir a segona regional al final de la temporada 1989-90. En aquella temporada, l’equip presidit per Josep Maria Figueres (que acabava de substituir a Josep Maria Baldrich) i entrenat per Romà Roset va guanyar el campionat de lliga després d’una estreta lluita amb La Riera. L’ascens va arribar en la darrera jornada disputada al camp del Vilarodona a principis de juny de 1990. L’Atlètic va guanyar per 0 gols a 3 i va aconseguir l’ascens de categoria. Els nombrosos aficionats blaus desplaçats a Vilarodona va fer festa grossa.

L’Atlètic es va mantenir a segona territorial fins a la temporada 1994-1995. Aquell any es va fer un mal campionat i l’equip, després d’un empat insuficient al Camp del Sant Jaume dels Domenys en el darrer partit de lliga, va baixar un altre cop a tercera. Afortunadament la temporada següent l’Atlètic va recuperar la categoria amb Antonio Aís a la banqueta i després de fer un magnífic campionat que va acabar amb l’equip en el segon lloc a la classificació.

Des d’aquell any i fins a l’actualitat el club blau ha militat a Segona Territorial amb sort diversa pel que fa a la classificació. Els anys més destacats han estat els 2001-2002 i 2003. En la temporada 2001-2002 l’equip presidit per Jordi Aís i entrenat per Albert Martínez va protagonitzar una gran lliga i amb 80 punts va quedar segon amb un sol punt menys que l’Oleastrum de Cambrils. En aquella temporada el primer classificat ascendia directament a Primera Territorial i el segon no tenia cap premi.

En la temporada següent, 2002-2003, Jordi Aís encara era president però a la banqueta manava Francisco Montoya. Després d’una primera volta molt irregular els vallencs van fer una gran remontada en la segona i van aconseguir acabar la lliga en segona posició per sota del Calafell. En aquella temporada els dos primers jugaven la promoció d’ascens contra els millors classificats dels altres grups de la província de Tarragona. L’Atlètic va jugar la promoció davant del Bonavista però va perdre els dos partits (0-1 i 2-0) i es va quedar molt aprop de Primera Territorial.

L’any 2008, amb Jacint Traguany de president, el club va celebrar els 25 anys d’història amb diversos actes commemoratius. El més destacat va ser un partit amistós entre un combinat d’exjugadors de l’Atlètic i els Veterans del RCD Espanyol de Barcelona. També es va descobrir una placa a l’entrada del Camp del Vilar i es va fer un sopar de germanor. El club també va aprofitar la celebració per nomenar al Sr. Josep Maria Baldrich “President d’Honor del Futbol Club Atlètic de Valls” (com a president fundador).

En la temporada 2010-2011 l’Atlètic va fer un pas endavant amb la creació d’un equip de futbol 7 femení. En la primera temporada en el nostre club les noies van quedar en la segona posició de la classificació del campionat de lliga. També en aquesta temporada l’Atlètic va estrenar el conveni de col.laboració amb els Veterans del Fornàs. Aquest any l’equip vallenc va guanyar la seva categoria B i va aconseguir l’ascens a la categoria A amb els millors equips del Camp de Tarragona.

En la temporada 2011-2012 l”Atlètic de Valls va estrenar la nova Tercera Catalana creada per la Federació dins de la reestructuració del Futbol Territorial i,  com a gran novetat, dos equips alevins-infantils femenins que van competir amb equips de les províncies de Tarragona, Barcelona i Lleida.

En la temporada 2012-2013 l’Atlètic va comptar amb 6 equips: amateur masculí de Tercera Catalana, primer equip femení de Futbol 7, dos equips infantils-alevins femenins, Veterans del Fornàs i un nou equip de Futbol Sala. Gairebé 100 esportistes que van defensar la samarreta blava. Una molt bona manera de celebrar el 30è aniversari del club !

En la temporada 2014-2015, amb Carlos Aís de President, l’equip masculí de Tercera Catalana va aconseguir una fita història: l’Atlètic es va classificar per la promoció d’ascens a Segona Catalana. L’equip entrenat per Josep Maria Fuguet i Juanma Jurado va protagonitzar una temporada impressionant i va acabar l’any en segona posició de la classificació amb només tres punts menys que La Riera i un punt més que la UE Segur. Malauradament els blaus van perdre la promoció d’ascens davant de l’Ulldecona. Va ser una promoció molt igualada: 2-1 al Vilar, 2-1 a Ulldecona i derrota vallenca als penals (4-2).

Presidents al llarg de la història

Josep Maria Baldrich

Josep Maria Figueres

Fèlix Garcia

Miquel Velasco

Jordi Aís

Maria Gracia Albea

Luís Mateos

Jacint Traguany

Carlos Aís (President actual)

HISTÒRIC DE SUBVENCIONS PÚBLIQUES REBUDES

El Futbol Club Atlètic de Valls ha rebut les següents subvencions públiques al llarg de la seva història recent:

- Any 2011: 1.200 euros (Patronat Municipal Esports) + 360 euros (Patronat Municipal d’Esports)

- Any 2012: 1.600 euros (Patronat Municipal Esports)

- Any 2013: 2.000 euros (Patronat Municipal d’Esports)

- Any 2014: 3.000 euros (Patronat Municipal d’Esports)

- Any 2015: 3.000 euros (Patronat Municipal d’Esports)

- Any 2016: 6.000 euros (Patronat Municipal d’Esports)

- Any 2017: 9.000 euros (Patronat Municipal d’Esports) + 415,50 euros (Federació Catalana Futbol – kms cadet-infantil femení) + 436 euros (Federació Catalana Futbol – kms infantil-aleví femení)

- Any 2018: 10.000 euros (Patronat Municipal d’Esports) + 2.352,75 (Federació Catalana Futbol – Projecte Orgullosa Futbol Femení)